Mire számítsak?

Kikkel találkozhatsz?

Teljesen átlagos, “normális” 0-99 éves korú emberekkel - mindannyiunknak más a családi háttere, az érdeklődési köre, a végzettsége, a munkája. Habár nem vagyunk egyformák, a hitünk összeköt bennünket. Ha betérsz a gyülekezetünkbe, vagyis meglátogatod az imaházunkat, nincs más dolgod, mint lazítani. Nem várjuk el, hogy kiöltözz, és nincsenek követendő szokások. Téged is szívesen látunk és üdvözlünk bárhonnan jössz - a kételyeidtől vagy kérdéseidtől függetlenül. Mi csak arra kérünk, hogy legyél önmagad és gyere úgy, ahogy vagy!

Arra törekszünk, hogy az Esztergomi Baptista Gyülekezet meghitt, barátságos legyen, ahol együtt, közösen fedezhetjük fel Istent, és közösen növekedhetünk a hitben.

Jó ha tudod, Isten olyannak fogad el bennünket, amilyenek vagyunk. Éppen ezért mindegy, milyen állapotban, helyzetben vagy, mi arra fogunk figyelni, hogy az életed, az életünk Isten szándéka szerint változzon.

Még egyszer, összefoglalva, mire is számíthatsz nálunk vasárnaponként:

  • Barátságos emberekre, akik köszöntenek és szívesen beszélgetésbe elegyednek veled, persze csak ha te is szeretnéd.
  • Gyerekfoglalkozásokra : Az istentisztelet alatt a gyerekek, az életkori sajátosságainak megfelelő, játékos kiscsoportos foglalkozásokon vehetnek részt.
  • Babaszobánk is van, ahol a kismamák hallgathatják az igehirdetést, de közben a gyerekük mellett maradhatnak.
  • Élő zenekarra: általában 5-6 dalt játszunk el, és aki szeretne, bekapcsolódik az éneklésbe, de ez persze nem kötelező.
  • Imádságra.
  • Igehirdetésre, amely során valaki beszélni fog olyan dolgokról, amelyek fontosak lehetnek neked és meghatározhatják a további sorsodat.
  • Hallhatod a következő időszak gyülekezeti programajánlatát, amibe később már te is bekapcsolódhatsz.
  • Mindezt csaknem 90 percben.

Személyes meghívás

Az emberek többsége szíve mélyén érzi, hogy az élet több, mint a fizikai világ. Tudjuk, hogy nem csak testünk van, hanem lelkünk is. Lelkünk gyönyörködik a napnyugtában, csodálja a természet szépségét, örömöt lel a családban, nevet, sír, örül és gyászol. Lelkünk képes a legmagasabb csúcsokig jutni, de a legnagyobb mélységekbe is zuhanhat.

Kicsi korunktól kezdve megtanuljuk, hogy testi épségünkre vigyázni kell. Megtanuljuk az egészséges táplálkozást. Testnevelési órákon veszünk részt. Védőoltásokat kapunk, orvoshoz járunk. Gyógyszereket szedünk. Mindent megteszünk, hogy testünk minél tovább egészséges maradjon. De mi a helyzet a lelkünkkel?

Oly sokszor lelkileg szenvedünk. Gyermekkori álmaink nem váltak valóra. A boldogság, amit annyira kerestünk, csak kerülget bennünket. Csalódtunk emberekben, az életben, akár önmagunkban. Céltalanul sodródunk, és napjaink szürkévé váltak. Kitartunk, mert muszáj, vagy azért, mert mások számítanak ránk, de az igazi életkedv messze elhagyott minket. Néha akadnak jobb napjaink , de utána visszaesünk a régi taposómalomba. Van ebből kiút?

Hiszem, hogy a legnagyobb problémánk az, hogy valahogy kihagytuk Istent az egészből. Talán szüleink nem neveltek a hitre bennünket. Talán hittek Istenben, de az egész üresnek és haszontalannak tűnt számunkra. Talán a hittanórák és templomba járás hidegen hagyott bennünket. Így otthagytuk, és próbáltunk Isten nélkül boldogulni. Talán a legnagyobb bajban, mégis imádkozunk, de nem hittel és nem meggyőződéssel. Így egyedül maradtunk lelki küzdelmeinkkel.

De mi van, ha Isten mégis létezik? Mi van, ha Isten mégis törődik velünk? Mi van, ha találkozni lehet vele, érezni lehet jelenlétét és erejét? Mi van, ha ez az Isten betöltené a szívedben tátongó űrt? És ha ez az Isten képes lenne teljesen megváltoztatni az életedet, és új célt adni neked? Érdekelne téged?

Mi hisszük, hogy mindez igaz és elérhető. Célunk az, hogy Istennel találkozzunk, ezért jövünk vasárnaponként a gyülekezetbe. Hisszük, hogy az igehirdetés által Isten szól hozzánk. Nem emberi bölcsesség vagy emberi okoskodás a prédikáció, hanem kinyitjuk a Bibliát, és megnézzük, hogy az Úr mit üzen nekünk. Hisszük, hogy az énekek és imádságok segítségével mi is szólhatunk Hozzá. És hisszük, hogy Ő figyel, és meghallgat! Kerüljük az emberi formaságokat, kerüljük az üres beszédet. Egyetlen célunk van – Istennel találkozni!

Nem vagyunk tökéletes emberek. Nekünk is vannak problémáink, fájdalmaink, kudarcaink és kérdéseink. De hisszük és tapasztaljuk, hogy Isten létezik és segít. Ha úgy érzed, hogy neked is van szükséged Istenre, akkor gyere el bátran istentiszteleteinkre! Örömmel fogadjuk a vendégeket. Téged is szívesen látunk! Ha kérdésed van, nyugodtan keress meg bennünket bármelyik elérhetőségünkön. Isten áldjon!

Patton Márk lelkipásztor